وبلاگ

کلیک فیک گوگل ادز چیست و انواع آن کدامند؟

کلیک فیک گوگل ادز چیست - مستر ادز

کلیک فیک گوگل ادز، تهدیدی واقعی برای کسب‌وکارهای فعال در این پلتفرم تبلیغاتی است. افزایش ناگهانی میزان کلیک در کمپین‌ها، یکی از برجسته‌ترین نشانه‌های کلیک فیک گوگل ادز است. کوتاهی مدت زمان بازدید و عدم تعامل کاربرها در صفحه‌هایی که تبلیغات گوگل ادوردز برای آن‌ها دارید، از دیگر نشانه‌های کلیک‌های تقلبی هستند. این نوع از کلیک‌ها به دلیل ورود کاربران غیرهدفمند به سایت شما اتفاق می‌افتند. حتی ممکن است کسب‌وکارهای رقیب برای تخریب کمپین شما و هدر دادن بودجه‌تان به صورت دستی یا خودکار روی تبلیغ‌تان کلیک کنند. کاهش کیفیت امتیاز تبلیغ و از همه مهم‌تر، تخریب داده‌ها در تحلیل باعث تشدید تصمیم‌گیری داده‌محور برای مدیران کسب‌وکار می‌‎شود. اگر کنجکاو هستید که تا راهنمای کاربردی و جدید را برای کلیک‌های هرز گوگل بخوانید، این مطلب از مستر ادز برای شماست.

کلیک فیک گوگل ادز چیست؟

کلیک هرز یا کلیک فیک گوگل ادز (Click Fraud) به کلیک‎‌هایی گفته می‌شود که ورودی آن‌ها، کاربران واقعی و هدفمند نیستند و به اثرگذاری کمپین‌ها صدمه جدی می‌زنند. در این شرایط، هزینه‌ای که از پنل کاربری گوگل ادز کسر می‌شود، صرف ربات‌ها و هر نوع ورودی به غیر از کاربران واقعی و انسانی می‌شود. با این تعریف به خوبی متوجه می‌شویم که کلیک فیک گوگل ادز باعث افزایش هزینه تبلیغات و کاهش بازدهی کمپین‌ها می‌شود. این اثر نامطلوب کلیک‌های تقلبی در پنل گوگل ادز به کسب‌وکارها آسیب مالی می‌رساند و بخش زیادی از بودجه آن‌ها صرف ورودی غیر هدفمند می‌شود.

انواع کلیک فیک گوگل ادز

در هر کسب و کاری، احتمال دارد که بخشی از کلیک‌های تبلیغات گوگلی، جعلی و غیر واقعی باشند. با رفتن به بخش invalid click، این درصد نمایش داده می‌شود. اختصاص پیدا کردن 5 درصد کلیک هرز در مقایسه با کل تعداد کلیک‌ها، معمولا طبیعی و نرمال است. کلیک‌های فیک یا هرز گوگل، تنها به یک نوع ختم نمی‌شوند. انواع کلیک‌های فیک در یکی از دو دسته کلیک‌های خودکار یا دستی قرار می‌گیرند. در ادامه به معرفی و بررسی زیرمجموعه هر یک از کلیک‌های غیرهوشمند و غیرمفید می‌پردازیم.

1- کلیک ربات‌ها و خزنده‌های وب

کلیک‌های ربات‌ها از نوع خودکار هستند و تشخیص آن‌ها در برابر سایر انواع کلیک‌ها چالش‌برانگیز است؛ چرا که این نوع از کلیک‌های جعلی با روش‌های هوشمندی، مدام در حال تغییر IP خود هستند و همین موضوع باعث دشواری تشخیص آن‌ها می‌شود. دومین موردی که باعث می‌شود کلیک‌های ربات‌ها را به‌راحتی تشخیص ندهید، رفتار مشابه آن‌ها به انسان‌هاست. برای مثال، ممکن است ربات‌ها وارد سایت شما شوند و برای مدتی با سایت در تعامل باشند، اما به مرحله نهایی کردن سبد خرید نمی‌رسند.

2- کلیک فارم

یکی از انواع کلیک‌های تقلبی که حجم بالایی دارند و سیستم‌های تبلیغاتی را فریب می‌دهند، با اسم کلیک فارم شناخته می‌شوند. این حجم زیاد از کلیک‌های تقلبی با سیستم‌های خودکار و حتی دستی و انسانی پیاده‌سازی می‌شوند. در کسب‌وکارهایی که به صورت غیرمجاز فعالیت دارند، کلیک فارم یک روش درآمدزایی هم به حساب می‌آید. در بسیاری از منابع معتبر ذکر شده که کلیک فارم با این‌که درآمد پایینی دارد اما هنوز هم عده زیادی، آن را انجام می‌دهند.

به طور معمول، کلیک فارم‌ها از تعداد زیادی کامپیوتر یا دستگاه موبایل تشکیل شده‌اند که به صورت همزمان و خودکار روی تبلیغات کلیک می‌کنند. این دستگاه‌ها ممکن است در یک مکان فیزیکی باشند یا به صورت مجازی در سراسر جهان پراکنده باشند.

3- کلیک‌های ناشی از ترافیک کاذب

افرادی که براساس هر کلیک به درآمد بدست می‌آورند، قاتل کمپین‌های گوگل ادز شناخته می‌شوند. برای مثال، اگر یک ناشر در صفحه‌های پربازدید سایت یا شبکه‌‌های اجتماعی خودش، این لینک‌ها را بگذارد، ترافیک زیادی جذب آن سایت می‌شوند که عملا غیرعادی است. در اکثر مواقع این ورودی‌هایی که جذب سایت می‌شوند، کیفیت بالایی ندارند و بیشتر باعث هدر رفتن بودجه تبلیغات  برای آن محصول یا کالا می‌شوند.

4- کلیک تقلبی رقیب‌ها

در شرایطی که رقابت بر سر کلمات کلیدی خاص بسیار شدید باشد، امکان سوء استفاده از مکانیزم‌های تبلیغاتی به منظور تضعیف رقبا قابل پیش‌بینی است. یکی از این سوء استفاده‌ها، ایجاد کلیک‌های فیک توسط رقیب‌های کسب‎وکارتان است. با ایجاد حجم قابل توجهی کلیک‌های بی‌ارزش، رقبای کسب‌وکار می‌توانند به طور موثری بودجه تبلیغاتی شما را کم کنند و در نهایت موفق به حذف تبلیغات گوگل شما شوند. به طور کلی، این اقدام با هدف کسب مزیت رقابتی و حذف شما از رقابت بر سر کلمات کلیدی مورد نظر است.

کلیک‌های فیک گوگل ادز چه آسیبی به کسب‌وکارها می‌زند؟

کلیک‌های فیک گوگل ادز چه آسیبی به کسب‌وکارها می‌زند؟ - مستر ادز

تبلیغات گوگلی، یک راه سودمند برای هر کسب‌وکاری است که بسیار سریع، آن را به درآمدزایی می‌رساند. این مزیت در صورتی ضمانت می‌شود که پای کلیک فیک گوگل ادز در میان نباشد. با روی کار آمدن کلیک‌های جعلی و تقلبی، این رشته‌ها دود می‌شود و به هوا می‌رود. فرصت‌سوزی که این کلیک‌های هرز ایجاد می‌کنند، در بخش زیر آوردیم:

1- هدر رفتن بودجه تبلیغات

گوگل اعلام کرده است که به طور متوسط، حدود 10 درصد از کلیک‌های تبلیغات آنلاین، فیک هستند؛ این یعنی 10 درصد از بودجه تبلیغاتی شما به هدر می‌رود. با فرض این میزان ضرر، برای یک کسب‌وکار با بودجه تبلیغاتی ماهانه 10 میلیون تومان، به میزان یک میلیون تومان در ماه را صرف کلیک‌های غیرواقعی و جعلی می‌کنند. این مبلغ می‌تواند برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، بسیار قابل توجه باشد و اختصاص دادن آن به بخش‌های توسعه، سود بیشتری برساند.

2- تخریب معیارهای کلیدی کمپین‌ها

کلیک‌های فیک، معیارهای کلیدی عملکرد مانند نرخ کلیک (CTR) و نرخ تبدیل (CVR) را دستخوش تغییرات گسترده‌ای می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود که عملکرد کمپین‌ها به دور از نتایج واقعی باشد. از همه مهم‌تر، شناسایی اقدامی برای بهینه‌سازی کمپین، عملا غیر ممکن یا سخت می‌شود.

3- کاهش بازده سرمایه گذاری (ROI)

با کاهش بازده هر کلیک، نرخ بازگشت سرمایه یا شاخص ROI، نسبت به کلیک‌های واقعی کمپین‌ها به شدت کاهش می‌یابد. به بیان ساده‌تر، برای هر مقداری که به دلار یا یورو که هزینه می‌کنید، بازدهی کمتری دریافت خواهید کرد.

4- کاهش کیفیت امتیاز تبلیغ

گوگل الگوریتم‌هایی دارد که کلیک‌های فیک را شناسایی می‌کنند. در صورت تشخیص کلیک‌های فیک در یک کمپین، گوگل ممکن است به آن کمپین جریمه داده و کیفیت امتیاز تبلیغ را کاهش دهد.

5- افزایش هزینه به ازای هر کلیک (CPC)

کاهش کیفیت امتیاز تبلیغ به معنای افزایش هزینه برای هر کلیک است؛ یعنی که برای نمایش تبلیغ خود در همان جایگاه قبلی، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید که برای کسب‌وکار به‌صرفه نیست.

6- تصمیم‌گیری‌های نادرست برای استراتژی تبلیغاتی

کلیک‌های هرز یا غیرواقعی باعث می‌شوند که داده‌های آماری کمپین‌ها نادرست محاسبه شوند. تصمیم‌گیری براساس این داده‌ها  منجر به تصمیم‌گیری‌های اشتباه در مورد استراتژی‌های تبلیغاتی می‌شود.

چه عواملی باعث می‌شود گوگل یک کلیک را فیک تشخیص دهد؟

چه عواملی باعث می‌شود گوگل یک کلیک را فیک تشخیص دهد؟- مستر ادز

در طی این سال‌ها، گوگل توانسته تا بخشی از کلیک‌های جعلی و تقلبی را شناسایی کند. اما هیچ سیستمی کامل نیست. این روند تشخیص، همچنان جای بهینه شدن دارد و امیدواریم در سال‌های آینده، این کلیک‌ها به‌راحتی قابل شناسایی باشند. عواملی که به گوگل کمک می‌کنند تا کلیک‌های جعلی را از نوع غیرواقعی تشخیص بدهد، عبارتند از:

  1. سرعت کلیک: کلیک‌هایی که بسیار سریع انجام می‌شوند یا کاربران آن در مدت زمان بسیار کوتاهی در سایت باقی می‌مانند، ممکن است کلیک فیک تشخیص داده شوند.
  2. تعداد کلیک از یک آدرس IP: اگر تعداد زیادی کلیک از یک آدرس IP واحد انجام شود، به احتمال زیاد این کلیک‌ها فیک و غیرواقعی است.
  3. رفتار کاربر: اگر یک کاربر به جای تعامل با محتوا فقط روی تبلیغات کلیک کند، یکی از نشانه‌های تشخیص کلیک فیک است.
  4. تغییرات ناگهانی در عملکرد کمپین: افزایش ناگهانی در تعداد کلیک‌ها یا کاهش ناگهانی در نرخ تبدیل، نشان دهنده فعالیت‌های مشکوک است.

چگونه کلیک‌های فیک را تشخیص دهیم؟

گوگل با سازوکارهایی که دارد، تا حد زیادی مانع از جذب ورودی‌های غیرهدفمند می‌شود. این سیستم شناسایی، همیشه صددرصدی نیست و احتمال دارد که بعد از تشخیص و بازگشت هزینه، هنوز هم تعدادی از کلیک‌ها جعلی هستند. دو راهکار موثر و کاربردی برای شناسایی این نوع کلیک‌ها وجود دارد که کارشناسان ادز از طریق آن‌ها بتوانند میزام کلیک‌های فیک را رصد کنند و مانع از جذب آن‌ها در کمپین‌ها شوند.

ابزارهای تشخیص کلیک فیک گوگل ادز

به واسطه ابزارهای غیررایگانی که با هدف تشخیص کلیک‌های فیک راه‌اندازی شدند و توسعه پیدا کردند، کلیک‌های هرز شناسایی با سرعت بیشتری شناسایی می‌شوند. این ابزارها در خارج از ایران توسعه داده شده‌اند و معمولا برای کمپین‌های بزرگ به‌صرفه‎اند. این را هم بدانید که ابزارهای ایرانی هم برای شناسایی کلیک‌های جعلی، کارایی خوبی دارند و بسته به تجربه‌تان، یکی از آن‌ها را برای جلوگیری از ورودی‌های فیک به کار بگیرید.

مسدود کردن IPهای مشکوک

وقتی که میزان ورودی تبلیغات گوگلی زیاد است، نظارت مداوم روی IPهایی را که ورودی سایت را مدام بررسی کنید. با ورود به پنل، رنج IP یا IPهایی را که چندبار در لیست بازدیدکنندگان نمایش داده می‌شوند، مسدود کنید. برای پیدا کردن IPهای تکراری از کارشناسان فنی بخواهید که از پنل (دایرکت ادمین یا سی پنل و هاست) لیست آن‌ها را پیدا کنند. سپس کافی است وارد بخش IP Exclusions شوید و با مدل‎های متفاوت، آدرس IPهای مدنظر را وارد کنید تا از ورود به سایت شما منع شوند. در این‌ صورت، افرادی که به قصد سودجویی روی لینک‌های شما کلیک می‌کنند، به آن دسترسی ندارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *