وبلاگ

بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز با 3 روش و 5 استراتژی

بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز - مستر ادز

بهینه‌ سازی کمپین‌های گوگل ادز، اصلی‌ترین دغدغه متخصصان این حوزه است. وقتی نرخ تبدیل یا معیار CTR در کمپین کمتر از 15 درصد باشد، کارشناس گوگل ادز به چالش کشیده می‌شود که بهترین راه را برای افزایش آن انتخاب کند. برای بهبود نرخ تبدیل این معیار، دست کم با سه روش روبرو هستید. برای این‌که با هر یک از راهکارها آشنایی کامل پیدا کنید، به ادامه این مطلب از مستر ادز توجه داشته باشید.

بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز چه هدفی را دنبال می‌کند؟

هدف اصلی از بهینه‌سازی تبلیغات گوگل ادوردز، افزایش بازدهی و اثربخشی این کمپین‌ها است. به عبارت دیگر، هدف این است که با کمترین هزینه ممکن، بیشترین نتیجه را از تبلیغات خود بگیریم.

به طور کلی، بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز به دنبال دستیابی به اهداف زیر است:

  • افزایش نرخ کلیک (CTR)
  • کاهش هزینه به ازای هر کلیک (CPC)
  • افزایش سرعت بازگشت سرمایه (ROI)
  • رقابت‌پذیری بیشتر
  • افزایش آگاهی از برند
  • پیش‌بینی و بهبود استراتژی
  • رشد ترافیک سایت از تبلیغات

روش‌های بهینه‌ سازی کمپین‌های گوگل ادز

روش‌های بهینه‌ سازی کمپین‌های گوگل ادز - مستر ادز

رقابت در آگهی‌های تبلیغاتی گوگل ادز مانند یک مسابقه است. هر چقدر بیشتر بتوانید هدفمند پیش بروید، شانس موفقیت و دیده شدن آگهی شما بیشتر است. به دست آوردن سهم زیادی سود از فروش بیشتر محصولات یا خدمات‌تان در گرو همین شانس و بالا آمدن سایت در صفحه اول گوگل است. در حوزه‌های پررقابت و قرمز مانند گردشگری یا خدمات تعمیرات، وضعیت رقابت سایت‌های دارنده این خدمات در پلتفرم تبلیغاتی گوگل مانند جنگ و شبیخونی تمام‌عیار است. هر کسب‌وکاری که بتواند تمامی روش‌های بهینه‌سازی را اعمال کند، فروش بیشتری دارد و در زمانی کوتاه‌تر، مبلغ سرمایه‌گذاری به آن بازمی‌گردد.

1- انتخاب کلمات کلیدی مرتبط

اساس و بنیه یک کمپین تبلیغاتی پربازده، انتخاب کلمات کلیدی در تبلیغات گوگلی مرتبط و مناسب است. اگر خشت آن را به‌درستی بگذارید، این دیوار تا ثریا درست و اصولی جلو می‌رود. برای ارزیابی کمپین گوگل ادوردز، معیارهایی مانند CTR و CPC مسیر قدم برداشتن برای بهینه‌سازی را به‌خوبی به شما نشان می‌دهند. خلاصه اطلاعاتی که این دو فاکتور در اختیار ما قرار می‌دهند، عبارتند از:

  • CTR یا نرخ کلیک بالا نشان‌دهنده جذابیت و مرتبط بودن تبلیغ شماست.
  • CPC پایین به معنای هزینه کمتر برای جذب مشتری است. با انتخاب کلمات کلیدی مناسب و بهینه‌سازی تبلیغات می‌توانید CPC خود را به طور موثر، کاهش دهید.

برای این‌که کمپین را بهینه کنید، این دو معیار را بررسی و مقایسه کنید. آن وقت است که خیلی راحت براساس استراتژی‌های هماهنگ با کمپین‌تان پیش می‌روید. با مطالعه راهنمای بهینه‌سازی هر یک از فاکتورهای CTR و CPC به نکاتی که در ادامه آمده، توجه کنید.

نرخ CTR کلمه کلیدی

نرخ CTR نشان می‌دهد که چه تعداد از کاربران بعد از نمایش آگهی شما روی آن کلیک کرده‌اند. کمپین‌هایی که موفقیت‌آمیز باشند، این میزان کلیک در مقایسه با کل کلیک‌ها، بیشتر از 15 درصد است. رمز و راز داشتن نرخ CTR بالاتر به انتخاب مرتبط‌ترین کلمه‌های کلیدی مربوط می‌شود. در واقع، هر چقدر که ارتباط معنایی بین کلمات کلیدی بیشتر باشد، مشتریان بیشتری را قلاب می‌کنید.

CPC کلمات کلیدی

یکی از تاثیرات جدایی‌ناپذیر از انتخاب کلمات کلیدی مرتبط در کمپین‌ها، هزینه به‌ازای هر کلیک است. محاسبه این میزان هزینه براساس متغیرهای زیادی انجام می‌شود و پلتفرم گوگل، این فرآیند را برعهده دارد. هزینه‌هایی که صرف اجرای کمپین در گوگل ادز می‌کنید، با عواملی مانند هدف‌گیری جغرافیایی، زمانبندی تبلیغات و هدف‌گیری مخاطبان براساس موبایل یا نسخه دسکتاپ ارتباط تنگاتنگی دارد.

به طور میانگین، هزینه کلمات کلیدی در پلتفرم تبلیغاتی گوگل برای کمپین‌های شبکه جستجو بین 1 الی 2 دلار است. اگر بخواهید در شبکه‌های نمایش به سراغ کمپین تبلیغاتی و انتخاب کلمات کلیدی بروید، هزینه آن زیر 1 دلار آب می‌خورد. تجربه نشان داده که گرانترین کلمه کلیدی در کمپین‌های گوگل ادز به 50 دلار هم می‌رسد که در نوع خودش برای فعالیت طولانی‌مدت کسب‌وکارها چندان سودده نیست.

2- بهبود لندینگ پیج مهم ترین راهکار بهینه سازی کمپین گوگل ادز

وقتی که اساس کمپین‌های گوگل ادز را خوب بچینید، نوبت به بهبود لندینگ پیج می‌رسد. لندینگ پیج همان صفحه‌ای است که بعد از کلیک کاربر روی آگهی، وارد سایت شما می‌شود. هر چقدر رابط کاربری بهتری برای کاربران موبایلی داشته باشید، کمپین شما بهینه‌تر است. در کنار این موضوع مهم، رعایت چندین نکته زیر برای بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز کمک‌کننده است:

  1. هماهنگی کامل بین تبلیغ و لندینگ پیج: مطمئن باشید که کلمات کلیدی استفاده شده در تبلیغ به طور کاملا دقیق در محتوای لندینگ پیج تکرار شده و تجربه کاربری یکپارچه‌ای را برای بازدیدکننده ایجاد می‌کند.
  2. استفاده از Call to Action‌های قوی و جذاب: با استفاده از دکمه‌ها و عبارت‌های جذاب (مانند “خرید کنید”، “ثبت نام کنید”، “اطلاعات بیشتر”) کاربران را به انجام اقدام مورد نظر هدایت کنید.
  3. استفاده از اکستنشن‌های گوگل ادز: با کمک گرفتن از اکستنشن‌های مخصوص گوگل ادز مانند موقعیت مکانی و شماره تماس اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران قرار داده و نرخ کلیک (CTR) تبلیغات خود را چند برابر بیشتر کنید.
  4. آزمایش A/B تبلیغات: برای بدست آوردن بهترین نسخه از تبلیغ، چندین نسخه مختلف با تغییرات جزئی در عنوان، توضیحات یا افزونه‌ها ایجاد و عملکرد آن‌ها را با هم مقایسه کنید.
  5. بهینه‌سازی برای موبایل: با روند افزایشی استفاده از دستگاه‌های همراه، مطمئن باشید که لندینگ پیج شما به خوبی روی موبایل نمایش داده می‌شود و سرعت بارگذاری بالایی دارد.

3- انتخاب استراتژی مناسب

یکی از اصولی‌ترین نکته‌ها برای ایجاد و بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز، تطابق آن‌ها با مهم‌ترین هدف کسب‌وکار است. این را هم از یاد نبرید که هر کمپین، تمامی اهداف کسب‌وکار را پوشش نمی‌دهد و بخشی از آن را شامل می‌شود. بر همین اساس، بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی گوگل ادوردز شبیه به هم نیستند و هر کدام، نقش مختص به خود را ایفا می‌کنند. 5 نوع استراتژی مناسب برای بهینه‌سازی پارامترهای متفاوت یک کمپین موفق را در بخش زیر به‌همراه توضیحاتی کامل‌کننده آوردیم:

1-3) استراتژی افزایش فروش و لید با Target ROAS

  • هدف: حداکثر کردن تعداد تبدیل‌ها با توجه به بازگشت سرمایه مورد نظر (ROAS).
  • نحوه عملکرد: گوگل به صورت خودکار پیشنهادات شما را تنظیم می‌کند تا بیشترین تعداد تبدیل را با توجه به بودجه و ROAS تعیین شده به دست آورید.

زمانی باید استراتژی Target ROAS  را پیاده کنید که هدف اصلی شما افزایش فروش یا کسب لید است و شما یک بازگشت سرمایه هدف مشخصی دارید.

2-3) استراتژی افزایش لید و کنترل هزینه با Target CPA

  • هدف: به اوج رساندن تعداد تبدیل‌ها با توجه به هزینه به ازای هر تبدیل (CPA) مشخص شده.
  • نحوه عملکرد: گوگل به صورت اتوماتیک پیشنهادهای شما را مشخص می‌کند تا حداکثر میزان تبدیل را با هزینه مناسب به ازای هر تبدیل داشته باشید.

وقتی که هدف اصلی شما کنترل هزینه هر تبدیل باشد و بخواهید برای هر تبدیل مبلغ مشخصی پرداخت کنید، استراتژی Target CPA مناسب است.

3-3) استراتژی افزایش آگاهی از برند با Maximize clicks

  • هدف: حداکثر کردن تعداد کلیک‌ها بر روی تبلیغات شما.
  • نحوه عملکرد: گوگل با تکنیک‌های هوشمندانه، پیشنهادات شما را تنظیم می‌کند که حداکثر تعداد کلیک را با توجه به بودجه تعیین شده داشته باشید.

استراتژی Maximize clicks با هدف اصلی افزایش آگاهی از برند یا جذب ترافیک به وب سایت، بهترین عملکرد را دارد.

3-4) استراتژی افزایش نمایش تبلیغات با Target impression share

  • هدف: نمایش حداکثری تبلیغات شما در نتایج جستجو.
  • نحوه عملکرد: گوگل به صورت خودکار و با به کار گیری الگوریتم‌های هوش مصنوعی، تبلیغات شما را در بالاترین موقعیت ممکن نمایش می‌دهد.

با این استراتژی، سهم نمایش بیشتری در نمایش تبلیغات دارید و مخاطبان بیشتری، آگهی شما را می‌بینند.

3-5) استراتژی قیمت‌گذاری دستی با نرخ‌گذاری اتوماتیک با Enhanced CPC

هدف: افزایش تعداد تبدیل‌ها و کاهش هزینه‌ها با پیشنهادهای نرخ‌گذاری اتوماتیک.

نحوه عملکرد: Enhanced CPC ترکیبی هوشمندانه از پیشنهاددهی دستی و خودکار است. در این استراتژی، شما یک پیشنهاد اولیه را برای کلمات کلیدی خود تعیین می‌کنید و سپس گوگل به صورت خودکار این پیشنهاد را بر اساس عوامل مختلفی مانند کیفیت تبلیغ، تاریخچه عملکرد و احتمال تبدیل، تنظیم می‌کند.

اگر می‌خواهید از هوش مصنوعی گوگل برای بهینه‌سازی پیشنهادات خود استفاده کنید، اما همچنان می‌خواهید کنترل کلی بر روی کمپین خود داشته باشید، Enhanced CPC گزینه مناسبی است.

نکته‌های مهمی که در بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز باید بدانید

نکته‌های مهمی که در بهینه‌سازی کمپین‌های گوگل ادز باید بدانید - مستر ادز

برای رسیدن به بهترین نتایج در کمپین‌های گوگل ادز، داشتن اطلاعات دقیق و به‌روز در مورد تبدیل‌ها، اهمیت زیادی دارد. این داده‌ها به گوگل ادز کمک می‌کنند تا پیشنهادهای دقیق‌تری را انتخاب و در رسیدن به اهداف کمپین کمک‌تان کند.

همچنین برای استفاده از استراتژی‌های اتوماتیک، باید یک کانال دقیق برای اندازه‌گیری تبدیل‌های خود تعیین کنید. این کانال بسته به نوع کمپین و هدف می‌تواند یک فرم ثبت‌نام یا هر رویداد دیگری باشد که نشان‌دهنده تکمیل یک تبدیل است.

بسیاری از کارشناسان و متخصصان این حوزه به خوبی می‌دانند که گوگل ادز به شما امکان می‌دهد تا تنظیمات زمان‌بندی خاصی را برای مزایده‌ها تعیین کنید. با این تنظیمات می‌توانید در زمان‌هایی که احتمال تبدیل بیشتر است، پیشنهادهای بالاتری داشته باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *